• Google+

Що приготувати з пивом: рецепти цікавих страв

30 апреля 2024 г. — Банки Украины

Пиво може бути не тільки доповненням трапези чи дружньої вечірки, але й важливим інгредієнтом багатьох страв. Ферменти надають їжі унікального смаку та пікантності, а також пом’якшують тваринні білки. Під час термічної обробки алкоголь випаровується, тому такі страви можна їсти навіть дітям. Залежно від виду пива, вам вдасться досягти різних гастрономічних відтінків: від гіркоти до солодкості. Ось добірка цікавих рецептів.

Свинина у пивному соусі

Для приготування м’яса знадобиться темний напій. Перевірте самі: Чернігівське пиво додасть хмільного аромату та ферментованого присмаку. Тушкована свинина виходить м’якою та ніжною, дуже смачною й привабливою на вигляд. У ній вгадуються солодові ноти. Рецепт страви:

  1. Візьміть шию чи лопатку, наріжте невеликими кубиками.
  2. Підсмажте м’ясо на сильному вогні до золотавої скоринки з усіх боків.
  3. Додайте нарізані цибулю та моркву. Зменшіть нагрів і смажте, доки овочі пом’якшаться.
  4. Покладіть сіль, тим’ян, подрібнений часник та коріандр. Влийте пиво, закрийте кришкою та тушкуйте на слабкому вогні 1,5 години.

Наприкінці додайте трошки розведеного у пиві крохмалю, щоб загустити соус. Таке м’ясо смакує з картопляним пюре.

Що приготувати з пивом

Смажені пиріжки

Хмільний напій відіграє тут роль дріжджів. Тісто на пиві виходить м’яким, пористим, адже вуглекислий газ допомагає йому піднятися. Змішайте борошно з хмільним напоєм, додавши сіль, цукор і трохи олії. Розподіліть тісто на шматочки, зробіть кільця та сформуйте пиріжки. Начинку краще брати солону. Це можуть бути тушкована капуста, варені яйця із зеленою цибулею, домашній сир зі свіжим кропом. Обсмажуйте пиріжки на олії з обох боків.

Тушкована капуста з грибами

Цю страву можна назвати універсальним гарніром. Вона смакує з печеною картоплею, смаженим м’ясом, рисом. Для приготування знадобляться:

  1. білокачанна капуста;
  2. морква;
  3. ріпчаста цибуля;
  4. печериці;
  5. суміш улюблених спецій;
  6. борошно.

Окремо підсмажте гриби на суміші соняшникової олії та вершкового масла. Додайте нарізані цибулю та моркву, доведіть до готовності. Подрібнену капусту тушкуйте під закритою кришкою протягом 15 хвилин. Поєднайте компоненти, додайте приправи, сіль, трошки борошна та перемішайте. Потім влийте пиво, розведене з водою. Готуйте ще близько 10 хвилин.

Млинці на пиві

Вони виходять неймовірно апетитними, особливо з м’ясною начинкою. Тісто готується з пива, борошна та яєць. Додайте сіль, цукор і трошки олії. Покладіть всередину готовий м’ясний фарш з цибулею, а потім запаніруйте у яйці та сухарях та додатково обсмажте. Пиво відіграє роль підсилювача смаку, пом’якшувача та розпушувача. Придбати напої для приготування страв можна у маркеті алкогольних штук. Урізноманітніть свої кулінарні навички, скориставшись цими рецептами.

Комментарии

blog comments powered by Disqus

Финансовый супермаркет